luni, 25 mai 2009

Ce sunt sursele de iluminat full-spectrum; avantajele ei.

Lumina full-spectrum (oferită de surse artificiale) este aproape completă sau identică cu cea a soarelui. Termenul „lumină cu spectru complet” este de asemenea relativ, fiindcă Soarele este prin excelenţă unic şi nimic nu-i poate substitui calităţile în întregime. O explicaţie cât mai succintă şi clară ar fi următoarea: lumina cu spectru complet conţine toate componentele (culorile) luminii soarelui precum şi doza corectă, din punct de vedere biologic, de UltraViolete-A, UltraViolete-B precum şi componentele infraroşii din lumina solară.

Avantajele luminii full-spectrum

1.Cantitatea corectă de radiaţii UV
- ajută la optimizarea concentrării;
- combate durerile de cap, oboseala şi stresul;
- stimulează vederea îmbunătăţind-o;
- creşte abilităţile pentru învăţare ceea ce duce la peformanţe mai bune;
- creşte rezistenţa celor supuşi unui regim de lucru intens;
- ajută la crearea unei atmosfere foarte plăcute în cameră.

2.Radiaţiile UV sunt necesare pentru multe procese metabolice şi pentru producerea de hormoni, de exemplu pentru formarea vitaminei D.

3. Combinaţia de culori este optimă în zona vizuală: umbrele şi contrastul seamănă cu cele întâlnite în cazul luminii naturale.

4. Alte caracteristici foarte importante ale surselor de lumină full-spectrum sunt: durabilitate ridicată (până la 12000 de ore de funcţionare), un randament luminos ridicat (eficienţă), radiaţie termică minimă şi o perioadă de timp scurtă pentru preîncălzire.

5. O persoană poate economisi până la 80% din energie folosind lumini ful-spectrum ceea ce reprezintă un avantaj imens pentru buzunarul individului dar mai ales un beneficiu pentru mediul înconjurător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu